• 01735882441

تعرفه سال 1397

15 آبان 1397
نویسنده :  

مقدمه

شهرداري‌ها به عنوان دستگاه محلي با تنوع وظايفشان در دنيا از جايگاهي بسيار با اهميت‌تردر مقایسه با كشورمان به فعاليت خود ادامه داده به طوري كه خيلي از ابزارهاي لازم براي مديريت شهري را در اختيار دارند. هرچند بيش از يك قرن از سابقه تأسيس شهرداري در ايران سپري شده ولي هنوز این نهاد موفق به دستيابي به جايگاه واقعي‌خود نشده است . ایجاد مدیریت شهری يكي از چالش‌هاي فراروي شهرداران و ساير مسئولان بوده که عواملی همچون: فقدان درآمد پايدار و مناسب ،ضمانت لازم براي اجراي وظايف ذاتی شهرداریها ، عدم مشاركت مناسب و كافي آنها در تصميم‌گيري هاي شهري و همچنین ضعف و نواقص بعضي از قوانين مرتبط با مديريت شهري ، باعث گردیده شهرداري‌ها از مسير بايسته و واقعي خارج گرديده و بيشتر به روزمرگي مبتلا شده ، به طوري كه هر روز مشكلات پيش‌روي شهرداري‌ها بغرنج‌تر و پيچيده‌تر مي‌شود.موضوعي كه نمود عيني آن را در انواع آلودگي‌‌هاي زيست محيطي ، ترافيك ، فقدان يا ضعف خدمات عمومي شهرها ، نقص در زيرساخت‌هاي شهري ، انواع آشفتگي‌هاي موجود در ساخت و سازهاي مغاير با ضوابط و ... در نهايت بحران زندگي شهري مي‌توان به راحتي مشاهده نمود . در اين ميان لازم است به يكي از مشكلات اصلي شهرداري ،كه همانا فقدان درآمد پايدار و مناسب بوده توجه جدي معمول گردد به طوري كه درصد قابل توجهي از مشكلات شهرها و شهرداري‌ها را حل خواهد نمود.

ضمن توجه به موضوعات متنوع شهرداري‌ها ، از مواردي كه پس از تشكيل شوراهاي شهربا اهمیت تلقی گردیده و در راستاي تمركز زدايي بوده ، واگذاري اختيار تصويب عوارض و بهاي خدمات شهرداري به شوراهاي شهر است و در اين راستا دفتر امور شهري وشوراها با تشكيل کارگروه درآمد شهرداري‌هاي استان با اختياري كه قانون‌گذار درقانون تشكيلات ، وظايف و انتخابات شوراهاي كشور و انتخاب شهرداران مصوب سال 1375 و اصلاحات بعدي آن، در رابطه با نظارت به وزارت كشور (به استانداران تفويض شده است) بر اجراي قوانين مذكور قائل شده ،الگويي تهيه و ضمن شفاف سازي عوارض و بهاي خدمات ، وحدت رويه‌اي در اعمال روش‌ها و نحوه محاسبه مطالبات شهرداري ايجاد نموده است .

با اين حال شايسته است ضمن عنايت لازم به بحث عوارض و بهاي خدمات ، شهرداري‌ها به مديريت هزينه و بهبود روش‌هاي ارايه خدمات ، حمايت از مشاركت و سرمايه‌گذاري بخش خصوصي در امور شهري ، واگذاري امور شهرداري به بخش خصوصي ، حمايت از گردشگري ، يافتن منابع درآمد جديد به شهرداري با توجه به موقعيت هر شهر و ... توجه و اهتمام وافر داشته باشند . هر چند زحمات شبانه‌روزي شهرداران محترم و كاركنان شهرداري‌ها و همچنین همکاری اعضاء محترم شوراها بر کسی پوشیده نیست . به اميد آنكه شاهد شهرهايي متعادل و انديشيده باشيم و الگوي مذكور بتواند در اين راه مؤثر باشد.

جهت دریافت فایل کامل از قسمت پیوست اقدام نمایید.

0 نظر 2380 بازدیدها
Super User

Leave your comment

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

  • ایران ، استان گلستان ، شهررامیان ،خیابان امام (ره)
  • 01735882441
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

نظر سنجی

نظر شما درباره قالب جدید سایت چیست؟

ارسال پیغام

  ایمیل ارسال نشد !   Your email has been sent.
بالا